Brexit

Brexit: actuele stand van zaken

Op deze Brexit pagina houden we u op de hoogte van de actuele stand van zaken rondom de Brexit. Wel of geen deal? Wel of geen uitstel? Op deze pagina leest u ook meer over de impact van de Brexit op migratie, handel en de bescherming van persoonsgegevens.

 

Update 28 oktober 2019: De Britten hebben va de EU wederom uitstel gekregen tot 31 januari. Lees er hier meer over.

 

Update 23 oktober 2019: sinds de latste update is er veel gebeurd. Door de laatste stemming in het Britse parlement lijkt een Brexit per 31 oktober aanstaande haast onmogelijk. Een uitstel van de Brexit lijkt lastig, want daarvoor moeten alle lidstaten instemmen met het uitstelverzoek. Lees er hier meer over.

 

Update 28 augustus 2019: De Britse premier Johnson wil het parlement door de koningin laten opschorten tot 14 oktober.  Hier leest u er meer over. 

Update 23 juli 2019:  Boris Johnson is verkozen als opvolger van Theresa May tot premier van het VK. Volgens de EU-onderhandelaars is de deal van May nog steeds het uitgangspunt. Het is dus nog even afwachten of Johnson kan zorgen voor een ordentelijk vertrek uit de EU. Hier leest u er meer over.

 

Update 11 april 2019: De EU heeft het VK uitstel gegeven tot 31 oktober.  Er zijn nog steeds drie mogelijke scenario's. Ofwel het VK verlaat de EU met deal, of zonder deal, of de Brexit gaat niet door. Maar als de Britten op 22 mei niet hebben ingestemd met een uittredingsakoord en niet meedoen aan de Europese verkiezingen een dag later, moeten ze uiterlijk 1 juni de EU verlaten. May hoop dat alles op 23 mei rond is. 

 

Update 1 april 2019: inmiddels heeft het VK een uitstel gekregen van de EU. De deal die May moet verkopen aan het Britse parlement is er tot op heden nog niet door. Vandaag wordt er in het Lagerhuis verder gedebatteerd. Er zijn kortweg twee mogelijkheden. Ofwel de deal van May wordt alsnog aangenomen en de Britten verlaten op 22 mei de EU. Ofwel de deal wordt niet aangenomen en het parlement moet een plan B bedenken. Gaat plan B niet door? Dan verlaten de Britten op 12 april met een no-deal Brexit de EU.

Brexit en het migratierecht

Wat betekent dit voor werkgevers met Britten in dienst en Britse werknemers en studenten? Een hoop is nog onzeker Er zijn verschillende scenario’s denkbaar over wat er nu gaat gebeuren.

Hebt u als werkgever Britse onderdanen in dienst? Of bent u Brit en woont of werkt u in Nederland? Bent u een gezinslid van een Brit die in Nederland woont of werkt? Dan begrijpen wij dat u graag wilt weten wat de ‘no deal Brexit’ voor u betekent.   Onze specialisten op het gebied van migratierecht houden de actualiteiten uiteraard voor u in de gaten. Via deze informatie houden we u graag op de hoogte en geven we u graag een paar tips.

Brexit en de Nederlandse overheid

Bent u Brits burger en verblijft u op 29 maart 2019 rechtmatig in Nederland? Dan geldt voor u het volgende:

  • U mag voor werk, verblijf of studie in Nederland tot 1 juli 2020 blijven;

  • U ontvangt voor 29 maart 2019 van de IND een brief hierover. Deze brief is uw tijdelijke verblijfsvergunning tot 1 juli 2020

  • Voor 1 april 2020 ontvangt u een uitnodiging van de IND om een permanente verblijfsvergunning aan te vragen.

Wat kunt u nu zelf al doen?

Voor Britse onderdanen in Nederland:

  • Zorg dat u bent geregistreerd in de gemeente waar u verblijft en dat de gegevens in de gemeentelijke basisadministratie (GBA) kloppen. De IND gebruikt deze gegevens om u te informeren over Brexit. Hebt u de informatiebrief over uw tijdelijke verblijfsvergunning voor 29 maart 2019 niet ontvangen? Checkt u dan op mijnoverheid.nl of via het gemeentehuis van de plaats waar u verblijft of uw gegevens in de GBA kloppen.

  • Vraag een DigID aan

Voor Nederlandse werkgevers met Britten die hun bedrijf werken:

  • Inventariseer uw personeelsbestand. Hoeveel Britten werken in uw bedrijf en via welke constructie? Zijn ze gedetacheerd, werken ze via een uitzendbureau, payroll of zijn ze bij u in dienst?

Begeleiding voor werkgevers

Bij Kessels Advocaten kunnen we u adviseren over de constructies die u kunt gebruiken om Britse onderdanen in uw bedrijf te laten werken. Zij mogen in ieder geval tot 1 juli 2020 in Nederland wonen en werken. U moet echter wel voorbereid zijn op de periode erna. Op dit moment is nog niet duidelijk welke eisen gaan gelden voor Britse werknemers na 1 juli 2020. Neem contact met ons op, wij kunnen u adviseren over alternatieve routes om ervoor te zorgen dat uw bedrijf gewoon door kan draaien.

Begeleiding voor werknemers en studenten

Onze specialisten migratierecht hebben ruime ervaring met het begeleiden van de aanvraag voor een verblijfsvergunning en alle vragen en omstandigheden die daarbij komen kijken. Hier hangt voor u uiteraard veel van af. Laat u daarom goed adviseren.

Meer weten over de actuele situatie? Neemt u dan gerust contact met ons op!

Brexit en handel

U doet zaken met het VK. U verscheept, importeert of exporteert goederen uit het VK. Dan zit u wellicht nu ook met uw handen in het haar. Want de regels die nu gelden voor handel met het VK als EU-lidstaat, gelden na de Brexit niet meer. Daar moeten nieuwe afspraken over worden gemaakt en hoe die afspraken eruit komen te zien, is dus nog maar de vraag. Toch zijn er nu al wel zaken die u kunt regelen, zodat u zo goed mogelijk bent voorbereid.


Als u ervan uit gaat dat het VK na de Brexit een derde land is, bent u het beste voorbereid. Stel dat het VK en de EU geen handelsafspraken maken voordat de VK de EU verlaat, dan is het VK een derde land waar u zaken mee doet, net als bijvoorbeeld China dat is. Het lijkt erop dat douane-aangiften hoe dan ook een onderdeel worden van de import en export naar het VK na de Brexit. Daar kunt u zich dus alvast op voorbereiden. 

Wilt u weten hoe u hiermee om moet gaan? Hoe het zit met het doen van douane-aangiften, concurrentie in het VK, of de vraag of uw contracten en voorwaarden nog wel volstaan? Neemt u dan contact op met één van onze specialisten ondernemingsrecht. 

Brexit en de AVG
Staan de persoonsgegevens die u verwerkt op een server in het VK? Of is een verwerker van u gevestigd in het VK? Of heeft die verwerkers in het VK? Het antwoord op deze vragen hoort u op grond van de AVG al te weten. De Brexit zorgt er echter voor dat de antwoorden op deze vragen nog belangrijker zijn. Want bij een no-deal Brexit is het VK straks geen EU-lid meer maar waarschijnlijk derde land, ook in de zin van de AVG. De vraag is daarbij dus of het VK wel onderdeel blijft van de Europese Economische Ruimte (EER).

U hoeft echter niet te gaan zitten wachten. Wat kunt u nu alvast doen?

 

1. Inventariseer

Als u nog geen privacy inventarisatie heeft gedaan, moet u dit alsnog doen. Een onderdeel daarvan is in kaart brengen met welke verwerkers u te maken heeft, waar deze gevestigd zijn en waar de persoonsgegevens die u verwerkt of laat verwerken worden verwerkt.

2.  Bepaal 
Bepaal welk instrument u moet gebruiken om persoonsgegevens te mogen blijven verwerken in het VK na de no-deal Brexit. Dat kunnen Binding Corporate Rules zijn, of gedragscodes. Een andere optie is het gebruik van standaardbepalingen voor de gegevensbescherming. Hiervoor gelden wel een heel aantal eisen. 

3. Intern

Zorg ervoor dat in uw interne privacybeleid duidelijk wordt gemaakt dat persoonsgegevens in het VK worden verwerkt en wat de nieuwe werkwijze intern is.  Communiceer ook intern dat de regels zijn veranderd en wat de nieuwe werkwijze is.

4. Extern 

Zorg ervoor dat uw externe privacyverklaring (bijvoorbeeld op uw website) is geupdate. 

5. Maak gereed
Zorg ervoor dat u deze stappen zo snel mogelijk, maar voor 12 april 2019 gereed heeft.

Onze specialist privacy heeft ruime ervaring met het uitvoeren van privacy impact assessments, het opstellen en aanpassen van interne en externe privacydocumenten en het adviseren op het gebied van geschikte instrumenten om persoonsgegevens te kunnen blijven verwerken in de VK. 

Bezoekadres:

Kessels Advocaten

Julianalaan 1

4819 AB Breda

T: +31 (0)76 525 3535

E: info@kesselsadvocaten.nl

Correspondentieadres:

Postbus 2090

4800 CB Breda

  • facebook-logo-button (5)
  • twitter-logo-button (3)
  • linkedin-logo-button

© 2019 Flor-IT - www.flor-it.nl