top of page
Familie en erfrecht.png

Echtscheidingsadvocaat

Echtscheidingsadvocaat

Er zijn allerlei redenen waarom mensen uit elkaar gaan. Vaak komen daar allerlei emoties bij kijken. Wij zijn weliswaar geen psychologen, maar vragen als “waarom” en “wie nam het initiatief” zullen wij u wel stellen. Dit omdat een echtscheiding psychologische gevolgen heeft, ook als u als vrienden uit elkaar gaat. Hoe kort of lang we daarbij stil staan, hangt af van uw wensen en de omstandigheden. Het doel is om uw echtscheiding zo goed mogelijk te regelen, zeker als er kinderen bij betrokken zijn.

Scheiden met kinderen

Een scheiding moet altijd goed geregeld worden, maar als er kinderen in het spel zijn moet er zeker zorgvuldig naar de afspraken gekeken worden. Als de echtscheiding op papier rond is, bent u van de juridisch gezien van de relatie met uw partner af. Toch zult u nog regelmatig met uw ex contact hebben als ouders van de kinderen. Daar verandert niets aan als u bent gescheiden, welke leeftijd uw kinderen ook hebben.

Doordat u altijd de ouder blijft, is het van groot belang dat de onderlinge verhouding met uw ex-partner niet te veel verstoord raakt; het zijn namelijk uw kinderen die daar uiteindelijk de meeste last van hebben.

Hoe kan ik scheiden?

Er zijn verschillende manieren om te scheiden:

  • Mediation

  • Collaborative Divorce

  • Ieder een eigen advocaat en overleg in de vorm van een viergesprek

  • Een echtscheiding op tegenspraak

Welke methode voor u het beste is, bespreken we graag met u tijdens een gesprek. Maak daarvoor een afspraak met onze familierecht advocaten.

DSC_9033.jpg

Mirelle van Berkel

  • LinkedIn - Black Circle
bottom of page