top of page
  • Jessica van Gastel

Corona en echtscheiding: Mediation bij Kessels Advocaten

Deze week verscheen het nieuwsbericht dat verwacht wordt dat het aantal echtscheidingen dit jaar met wellicht een derde zal toenemen, als gevolg van corona-stress. De voortdurende quarantaine geeft spanningen in relaties en ook zal financiële stress toenemen. Dat laatste is altijd al een belangrijke oorzaak van scheidingen.


Bij de berichtgeving wordt ook de vrees geuit, dat de duur van een scheidingsprocedure enorm zal toenemen door de druk bij de rechtbanken. Er is al een hele lange doorlooptijd bij scheidingen waar de partners het niet eens kunnen worden en er grote knopen moeten worden doorgehakt door de rechtbank. Die doorlooptijd zal nog met vele maanden toenemen. Sombere vooruitzichten voor mensen voor wie een scheiding in het verschiet ligt.

Of toch niet?

Het kan en zal heel anders lopen indien u de regie over uw echtscheiding zelf wilt behouden en dit niet bij de rechtbank weglegt. Indien beide partners kiezen voor mediation dan bepaalt u samen met de mediator zelf de voortgang. Een mediation kan binnen enkele maanden rond zijn en zelfs in vele gevallen binnen enkele weken. Kiest u voor mediation dan is de lange doorlooptijd dus helemaal niet aan de orde. Bovendien is het in de regel goedkoper en is de emotionele schade na scheiding via mediation voor u en uw kinderen veel beperkter.


Bij Kessels Advocaten staan twee zeer ervaren scheidingsadvocaten klaar om u te helpen in uw echtscheiding. Zij hebben al vele mediations gedaan en andere scheidingszaken begeleid.

Samen met de scheidende partners zorgen we ervoor dat u samen de gevolgen van de scheiding regelt en niet afhankelijk bent van de rechtbank. Gun uzelf een dergelijk traject in plaats van een “vechtprocedure”. De mediators lichten u niet alleen voor op het hoogste juridische niveau, maar ook hun ervaring is van belang om tot een goede en evenwichtige scheiding te komen, waarbij ruimte is voor alle zakelijke en emotionele aspecten van uw scheiding.


Kessels Advocaten heeft bijzondere expertise bij scheiding waarbij een onderneming speelt en scheidingen van senioren.


Neem gerust contact op met een van onze mediators, Marc van Bruggen of Mirelle van Berckel voor nadere informatie!

88 weergaven

Comments


bottom of page