top of page
  • Jessica van Gastel

Kabel- en leidingschade: De onderzoeksplicht van de schadeveroorzaker

Kabel- en leidingschade: De onderzoeksplicht van de schadeveroorzaker

Artikel van mr. Ancella Klunne in de Beursbengel, nr. 900, december 2020.In dit artikel bespreekt Ancella Klunne een aantal recente uitspraken over de onderzoeksplicht. Daarbij richt zij zich op uitspraken waarbij de schade veroorzaakt werd door andere werkzaamheden dan graafwerkzaamheden.


De schade werd in die uitspraken veroorzaakt door gebruik van grondpennen bij het uitzetten van een trottoir, bij het plaatsen van verkeersborden met behulp van grondpotten, bij werkzaamheden met een prikpen en bij het rijden met een vrachtwagen over een stroomkabel.


In alle gevallen, met uitzondering van de vrachtwagenchauffeur, werd de schadeveroorzaker voor de schade aansprakelijk geacht vanwege het verzaken van een onderzoeksplicht.


Geïnteresseerd in het gehele artikel? Zie hieronder.

04_kabel-leidingschade_Bb_900
.pdf
Download PDF • 822KB

In dit artikel in de Beursbengel wordt verwezen naar een eerder gepubliceerd artikel van Ancella Klunne in het Tijdschrift Aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht in de praktijk, nummer 1, februari 2017 met als titel: “Naar een evenwichtigere verantwoordelijkheidsverdeling bij kabel- en leidingschade? Voor dit artikel klik hier:


310951_A.M
._Klunne__Naar_een_evenwichtig
Download _KLUNNE__NAAR_EEN_EVENWICHTIG • 8.59MB

216 weergaven

Commentaires


bottom of page