top of page
  • Foto van schrijverSimone Dirven

Kopie van Bevallingsverlof

Een vrouwelijke werknemer heeft in verband  met haar bevalling recht op bevallingsverlof. Tijdens het bevallingsverlof wordt uw loon gewoon doorbetaald. Uw werkgever ontvangt een uitkering van het UWV vanwege uw bevalling.


Het bevallingsverlof start op de dag na de bevalling en bedraagt in beginsel tien aaneengesloten weken plus de weken die u eventueel nog over heeft van uw zwangerschapsverlof. Ik zeg niet voor niets in beginsel. Nadat zes werken zijn verstreken kunt u de rest van uw bevallingsverlof in delen opnemen. Hiervoor moet de werkgever wel toestemming geven. U heeft dan dertig weken de tijd om de rest van uw bevallingsverlof op te nemen.


Stel: u kind ligt langer dan een week in het ziekenhuis

Als u kind langer dan een week in het ziekenhuis heeft gelegen na de bevalling dan kunt u recht hebben op extra bevallingsverlof. Hiervoor gelden de volgende voorwaarden: u krijgt geen extra verlof over de eerste week dat uw kind in het ziekenhuis heeft gelegen, het extra verlof gaat pas in vanaf de tweede week dat uw kind in het ziekenhuis ligt en u telt alleen het resterende aantal opnamedagen mee die binnen uw bevallingsverlof liggen.

0 weergaven

Comments


bottom of page