top of page
  • Foto van schrijverSimone Dirven

Wie koopt mijn privéjet (of helikopter) uit faillissement ?

"Hé, dat is er net zo één als de privéjet van Afrojack!’ , zei een niet nader genoemde collega tegen mij. En ik moet zeggen, het leek er voor mij als leek inderdaad veel op. Maar kenners konden mij vertellen dat Afrojack rond vliegt in een jet type British Aerospace BAE 125 1000B, terwijl het straalvliegtuig op de afbeelding hierboven, dat ik u nu te koop kan aanbieden, een Beechcraft Model C90GT is. Desalniettemin ook een mooi toestel met niet al te veel vlieguren, begreep ik.


‘Gaat het zo goed in de advocatuur dat mr Van der Knijff zich een privé Jet kan veroorloven?‘ zult u zich afvragen. Nou nee! We hebben niet te klagen, maar een privé jet is ‘out of my league’. Dit vliegtuig maakt deel uit van de failliete boedel van een vastgoed onderneming en het is mijn taak als curator om dit te gelden te maken. Er zit dus feitelijk niets van mij bij.

Voor de betrokkenen is het uiteraard zeer zuur, maar voor een curator zijn dit soort dingen toch wel de bijzondere zaken die het vak kleur geven. Het is weer eens wat anders dan het verkopen van een kantoorinrichting. Vraag is uiteraard wel: hoe maak je zo iets te gelden? Nou dat veilen we gewoon via Daan Auctions. Zie de link


Daar ziet u dat voor dit toestel € 500.000 is geboden. Klinkt als een hoop geld, maar alle waar naar zijn geld! Dit is maar een fractie van de nieuwprijs en ruim onder de taxatiewaarde. Gegeven de staat en het aantal vliegkilometers is dit eigenlijk een koopje.

Mocht u het vliegtuig toch wat begrotelijk vinden of mocht het wat onpraktisch zijn voor uw vervoerswens, dan vindt u op de site van Daan Auctions ook nog een helikopter voor de kortere tripjes.


Dus of u zelf nu voor zaken vaak van A naar B wilt in Europa zonder steeds de ‘minder file’ of ‘flights cancelled’ sites te hoeven checken, danwel gewoon een vliegtuig afficionado bent, die een mooie jet weet te waarderen – danwel een buurman of vrienden heeft voor wie dit wat is - check dan de site van Daan veilingen voor meer informatie en laat het hen weten!

Let wel: wees snel! De veiling sluit op 2 mei 2016.

18 weergaven

Comments


bottom of page