top of page
DSC_9091.jpg

Tarieven 

Kosten

Advocaten duur en onbereikbaar? Wij laten u graag zien dat het ook anders kan. Kessels Advocaten hecht grote waarde aan een optimale prijs/kwaliteitsverhouding.
Onze mensen zijn stuk voor stuk specialisten op hun vakgebied. Wij werken met passie voor uw zaak, waarbij we de strategie altijd vooraf met u bespreken. We werken met u samen om het beste resultaat te behalen. Daarbij is onze werkwijze transparant. We houden u op de hoogte van de stand van zaken zodat u weet waar u aan toe bent.

Transparantie over de kosten verbonden aan onze bijstand is voor ons ook vanzelfsprekend. Tijdens een eerste vrijblijvend gesprek van een half uur kunt u uw zaak aan ons voorleggen. Wij kunnen dan inschatten wat haalbaar is en wat we voor u kunnen betekenen. Als we uw zaak innemen, maken we uiteraard vooraf afspraken met u over de vergoeding van onze werkzaamheden. We werken niet alleen op basis van het bekende uurtje-factuurtje. Wij denken graag met u mee in oplossingen en alternatieve afspraken zijn dan ook zeker bespreekbaar.

Uw huisadvocaat

Iedere organisatie krijgt te maken met juristen die tijdelijk afwezig zijn vanwege zwangerschapsverlof, ziekte of andere oorzaken. Dan kunnen onze advocaten dit gat opvullen. Maar bijvoorbeeld ook wanneer u de expertise op een bepaald rechtsgebied niet in huis heeft, maar toch juridische hulp nodig heeft. Uw zaken uitbesteden aan een huisadvocaat heeft veel voordelen. Wij hebben de flexibiliteit en de expertise. Wij kennen uw onderneming en kunnen daarom efficiënt te werk gaan. Omdat we weten wat er bij u en in uw branche speelt, kunnen we met u meedenken om problemen in de toekomst te voorkomen. Soms gaat het om een heel dossier, en in andere gevallen heeft u een korte vraag. Ook dan kunt u bij ons terecht.

Abonnementen / inkoop uren

Als u de expertise niet in huis heeft op een bepaald rechtsgebied, of u bent op zoek naar een externe sparringpartner, kunt u ook bij ons terecht. We schatten samen met u in wat uw behoefte is aan juridische hulp en maken een afspraak op maat. Zo kunt u bijvoorbeeld een aantal uur juridische hulp vooraf inkopen, of voor een bedrag per maand uw eerstelijns juridische vragen aan ons voorleggen.

Fixed Fee

In sommige zaken is het goed mogelijk om vooraf een vaste prijs af te spreken. Dit kan voor een gedeelte van de zaak zijn, zoals het versturen van eerste brieven naar de wederpartij. Maar soms spreken we ook een vaste prijs af voor een gehele procedure. We leggen de afspraken altijd goed vast, zodat u weet wat er wel en vooral ook niet onder valt.

Resultaatsafhankelijke beloning

Alleen voor letselschade zaken mogen advocaten een ‘no cure, no pay’ afspraak maken. In andere gevallen (indien die zich daarvoor lenen) is het wel toegestaan een resultaatsafhankelijke beloning af te spreken. De werkzaamheden worden dan in eerste instantie beloond op basis van een lager uurtarief dat tenminste kostendekkend moet zijn. Als het vooraf afgesproken resultaat behaald wordt, worden de werkzaamheden met terugwerkende kracht beloond tegen een hoger uurtarief.

Uurtarief

Welk uurtarief op uw zaak van toepassing is, hangt af van verschillende factoren. Zo kunt u denken aan de belangen en bedragen die met de zaak gemoeid zijn. Of het spoedeisende karakter ervan. Uiteraard speelt ook de ervaring van de behandelende advocaat een rol. Er kan ook een uurtarief afgesproken worden onafhankelijk van de ervaring van de behandelend advocaat.

Kosten die we voor derden maken, zoals bijvoorbeeld voor een deurwaarder of de rechtbank, berekenen we altijd apart aan u door.

Rechtsbijstandverzekering en vrije advocaatkeuze

De Europese rechter heeft bepaald dat iedere verzekerde bij het starten van een gerechtelijke procedure de keuze heeft of hij bijgestaan wil worden door een jurist van de verzekering, of een externe advocaat. Dit mag de verzekeraar u niet weigeren. De kosten van de advocaat vallen dan in principe onder uw verzekering. Kessels Advocaten kan u in een procedure dus ook bijstaan als u een rechtsbijstandverzekering heeft.

Gesubsidieerde rechtsbijstand

Als u niet genoeg inkomen heeft om een advocaat te kunnen betalen, kunt u in aanmerking komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand, ook wel “toevoeging” genoemd. Deze toevoeging wordt verleend door de Raad voor de Rechtsbijstand (RvR). Op de website van de RvR vindt u een handige rekenhulp zodat u kunt inschatten of u in aanmerking komt voor de toevoeging. Ook vindt u er meer informatie over de hoogte van de eigen bijdrage die u moet betalen.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Wilt u meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen? Neem hiervoor geheel vrijblijvend contact met ons op.

bottom of page