top of page
Migratierecht

Mediation Arbeidsrecht en Familierecht

Mediation is een vorm van conflictbemiddeling waarbij twee (of meerdere) partijen met elkaar in gesprek gaan om samen tot een oplossing te komen. De mediator begeleidt het proces en legt de gemaakte afspraken schriftelijk vast. Een mediator zorgt ervoor dat u kunt vertellen wat u dwars zit, dat u elkaar weer kunt horen en er samen uitkomt. Ieders behoeften, zorgen en wensen komen op tafel en worden zorgvuldig afgestemd.

Juist het arbeidsrecht en het familierecht lenen zich heel goed voor Mediation.  Dat komt omdat het in die zaken vooral om mensen en hun emoties gaat. De samenwerking tussen mensen, de onderlinge verhoudingen; allemaal redenen om in overleg tot oplossingen te komen. 

Of het nu gaat om een conflict met uw werkgever of werknemer, partner of familie. Om een arbeidsconflict, scheiding, erfenis, alimentatie of een omgangsregeling: een mediator helpt u om er samen weer uit te komen en rust en vertrouwen terug te krijgen. Met bewezen resultaat. 

Ook belangrijk: een Mediation wordt altijd gevoerd op vrijwillige basis. Alle participerende partijen kiezen bewust en vrijwillig voor Mediation, omdat zij gezamenlijk tot een oplossing willen komen.

De voordelen van Mediation nog even op een rij: 

  • Mediation bespaart tijd, geld en energie.

  • Mediation geeft blijvende oplossingen. Omdat u samen naar een oplossing zoekt, zal deze beter bij u passen.

  • Bij een Mediation wordt er onafhankelijk en onpartijdig gehandeld. In een Mediation komt ieders mening aan bod.

  • Tijdens een Mediation wordt er gedacht in oplossingen. Je kijkt niet alleen naar het verleden maar vooral naar de toekomst.

 

Onze advocaten Mirelle van Berckel (lid van de vFAS, de VvCP en de MfN) en Elzemieke Schouten (MfN-registermediator) zijn tevens mediator. 

Wilt u informatie over Mediation of wilt u weten wat onze mediators voor u kunnen betekenen, bel of mail ons dan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek op het nummer 076 525 35 35, of stuur een e-mail naar info@kesselsadvocaten.nl.

DSC_9033.jpg
  • LinkedIn - Black Circle
DSC_8571.jpg
  • LinkedIn - Black Circle
bottom of page